16 мар. 2010 г.

МІЖНАРОДНИЙ КОМЕРЦІЙНИЙ АРБІТРАЖ

Міжнародний комерційний арбітраж (третейський суд) є різновидом комерційного арбітражу, який історично виник у Англії та на європейському континенті для розгляду спорів між купцями на ярмарках, торговельних місцях і при здійсненні торгів на Балтійському морі.
В історико-правовому аспекті становлення арбітражу варто відмітити особливе значення Декрету Національних зборів Франції від 24 серпня 1790 року, яким передбачено, що третейський суд є самим раціональним засобом вирішення спорів між громадянами, і законодавці не повинні робити ніяких розпоряджень, які могли б зменшити значення та дійсність компромісу про арбітраж.

Страхування: актуальні питання

Прогалини в правовому регулюванні
Державне регулювання діяльності з надання фінансових послуг в Україні здійснюється відповідно до Закону України “Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг” від 12.07.2001р. Закону України “Про страхування” від 07.03.1996р. та інших нормативно-правових актів. Законодавець встановив, що метою державного регулювання ринків фінансових послуг в Україні є проведення єдиної та ефективної державної політики у сфері фінансових послуг.